Nu in projecten

Monteren Brink Renovent HR Bypasscassette

01 april Ventilatietechnieken  

Haal frisse lucht in huis met nacht ventilatie

De bypasscassette
Brink Climate Systems heeft een comfortabele uitbreiding ontwikkeld voor de Renovent HR Medium, Large: de ‘bypasscassette voor nacht ventilatie’. De bypasscassette zorgt er gedurende de zomer voor dat er in de nachtelijke uren koele buitenlucht wordt toegevoerd die de warme binnen lucht van overdag zoveel mogelijk vervangt. Hierdoor ontstaat er ’s nachts een aangenamere binnentemperatuur. Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur wordt de bypasscassette automatisch geactiveerd. U (als bewoner) hoeft dus niets in te stellen of te bedienen. Bij een geactiveerde bypasscassette wordt circa 70% van de aangezogen buitenlucht om de warmtewisselaar van de Renovent HR heen gevoerd.

Installatie van de bypasscassette
Installatie van de bypasscassette op de Renovent HR De bypasscassette wordt aan de voorzijde van de Renovent HR geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde schroeven. Daarna kan het standaard voor deksel van de Renovent HR voor de bypasscassette worden gemonteerd. Met de bypasscassette wordt het toestel 80 mm dieper. Daarom worden er bij de bypasscassette twee langere filters meegeleverd. Deze filters zijn eenvoudig om te wisselen met de standaardfilters (klasse G3) van de Renovent HR. Er zijn ook speciale fijnstoffilters beschikbaar (klasse F6). Deze verwijderen zelfs de allerkleinste stofdeeltjes zoals pollen, stuifmeel, schimmel, tabaksrook, enzovoort.

Na montage van de bypasscassette op de Renovent HR is het noodzakelijk om het systeem opnieuw in te meten en in te regelen. Dit gebeurd met speciaal meet apparatuur. Rietveld ventilatie heeft deze apparatuur en kennis van inmeten en inregelen in huis.

Voor montage van de bypasscassette op de Renovent HR bent u bij Rietveld ventilatie aan het juiste adres.

 

   15 januari Vervanging luchtverwarming